מה החלום שלך? איך הופכים חלום לחזון, מה ההבדל ביניהם? מאז שאנחנו ילדים קטנים, אנחנו מרשים לעצמנו לחלום, לפנטז, לתכנן את העתיד.
לכל אחד מאתנו אינספור רעיונות שאנו מעלים בימי חיינו. מאז שאנחנו ילדים אנחנו חולמים, להיות מלך, מלכה, נסיכים, שוטרים, עורכי דין, או כל דבר אחר.
כשאנחנו ילדים והדמיון שלנו איננו יודע גבולות אנחנו מצליחים לתאר את החלום שלנו ולעורר בנו ובסביבה שלנו התלהבות אינסופית, מסביבנו מחייכים ואומרים הוא בטח יגיע למה שהוא רוצה, היא כמובן תצליח. יש להם את זה.
לכל אחד הזכות לבנות לעצמו חזון, ליצור לעצמו חלום בר הגשמה ובר השגה.
בפוסט הזה אני פונה לבני 25 ומעלה (עד בני 80 ויותר) שכבר הספיקו לעשות דבר אחד או שניים בחייהם, לשרת בצבא ו/או בשירות לאומי ולהשתחרר. חלקכם בוודאי כבר הצלחתם להגשים את החלום של הטיול אחרי הצבא שבוודאי ארך בין 3 חודשים לשלוש שנים.
ויש גם אלה ביניכם שהצליחו אפילו להירשם ללימודים, או לסיימם, לפתוח עסק, לפתח קריירה, להקים משפחה, לקנות דירה.
מניסיון אישי שלי בעבודה בליווי אנשים שתכננו חזון בין אם הוא למטרה מוגדרת וממוקדת ובין אם הוא למטרה רחבה יותר. לעתים החזון הממוקד הוא לרוץ מרתון, לעשות את איש הברזל, מלכת המדבר או כל אתגר פיסי אחר, למרביתם הייתה נעוצה במוחם תמונת הניצחון של ההצלחה בסיום. איך המשפחה, בני הזוג, הילדים, החברים עומדים ומחכים להם ומוחאים כפיים. זהו הרגע של הניצחון על הבלתי אפשרי, זהו רגע הגשמת החזון.
יצא לי ללוות אנשים צעירים שבחרו ללמוד מקצוע מאתגר או לפתוח עסק.
אצל כולם, תמיד היתה שם תמונה מאוד ברורה ומדויקת איך נראית התוצאה. מה הם מרוויחים מהשגת התוצאה, מעמד, שפע כלכלי, חיזוק לאגו ועוד.
התמונה הזו היא החזון. נכון, לעתים זהו חזון מצומצם. זוהי מטרה מוגדרת וממוקדת. לעתים זה סל מטרות שמטרתו להגיד לבעל החזון איפה אני רוצה להיות בעוד 3,5,10 שנים. איך אני רוצה שחיי ייראו? במספר מישורים? מה תהיה ההלימה ביניהם?
התמונה בדמיון מצליחה להבהיר לבעל החלום מה הוא באמת רוצה ולמה? ומאיזה מקום הוא פועל.
בין חזון לפנטזיה.
חשוב לדעת, חזון שמגיע ממקום אותנטי מצליחים להגשים.
חלום שמגיע מתוך אזור הנוחות (פחדים, אמונות מגבילות, שדונים פנימיים, תקרת זכוכית, פרדיגמות, חזקות מדומות, מוקד שליטה חיצוני, חוסר מודעות, טייס אוטומטי), החלום הזה יישאר בגדר פנטזיה וברוב המקרים לא יצליח להתגשם.
התובנה הזו מהיכן אני פועל האם מתוך בחירה במציאות מוגדרת וממוקדת או מתוך בריחה מהמציאות בה אני נמצא. זוהי אחת מאבני היסוד בבניית חזון אותנטי, עוצמתי, מדויק ומפורט שהוא בר השגה ובר הגשמה.
כשיש לך רעיון מדהים, מדליק, מוצלח. סביר שהמחשבה הראשונה שעולה בך היא עליתי על משהו מבריק. זהו, אני על הסוס. שנה מהיום כל הקשיים מאחוריי ואני דוהר קדימה.
בהרבה מקרים, הסביבה הקרובה (חברים, משפחה) תפרגן לך ותאמר, הרעיון שלך מבריק. לא שמעתי דברים כאלה. זו תהיה הצלחה מטורפת, השמיים הם הגבול ועוד סופרלטיבים שיגרמו לכם להיות מאושרים.
אני בטוח, שבאותו רגע שאתם בטוחים בהצלחתכם. בחלק מהמקרים זו אכן תהיה הצלחה מעוררת השראה ובמקרים אחרים זה עלול להיות אחד מאותם מקרים שזה לא מצליח ולא ברור למה.
גם חברות גדולות מתבלבלות, מדוע?
לעתים אני קורא חזון של חברות גדולות שמתבלבלות בין הצהרת ייעוד לבין חזון (משפטים שמבהירים מדוע החברה קיימת, מה הייעוד שלה, מה המטרות שלה? לאן היא שואפת להגיע?)
גם הגדולים מתבלבלים כי בניית חזון לאדם, יחידה, אגף, חברה, ארגון או מדינה זה תהליך שראשיתו היא התבוננות פנימה ותוצאתו היא תמונה ברורה ומדויקת שצמובנת לכולם.
מה אתה עושה עם החלום האחרון שעלה לך בראש? איך אתה מתכונן להגשים אותו?
אם החלום בוער בך ואתה מבין לאן אתה רוצה להגיע איתו. מה יהיה שונה בך כשתגיע/י לשם? מה תהיה המשמעות השונה בעבורך למה אתה עושה את מה שאתה עושה? בוודאי תיגש/י לבנות חזון.
האם כל חלום הוא חזון?
כל חלום שאנו בוחנים אותו ממקום מכיל ומקבל ומבינים מה אנו רוצים להשיג ומדוע, מה השינוי שהגשמת החלום תביא לחיינו, איך ייראו חיינו בעקבות הגשמת החלום. כל חלום מסוג זה הוא בסיס לחזון.
מהם מרכיבי החזון?
מספר תחומים בהם חשוב לי להצליח ויש הלימה בין התוצאות בתחומי החיים השונים (התפתחות אישית, התקדמות אישית, קריירה, לימודים, מערכות יחסים, רומנטיקה, זוגיות, קשר עם בני משפחה וחברים, בריאות, תחביבים, שפע כלכלי, אושר אישי).
החזון והמטרות שבו חייבים להיות מדידים וכמיתים. בחזון אין מקום להגדרות אלא ניתנות למדידה, אני רוצה להצליח בחיים זו מטרה נחמדה אך אינה חזון.
בשנת ………..אני מנכ”ל של חברה בתחום ….. זה אחרי שסיימתי לימודים ב ………… בשנת ……..והמשמעות של ההישג הזה מבחינתי היא …… במגורים ב…… מצב משפחתי …. ואני משקיע מזמני בטיפוח התחביב שלי ל………… זה בסיס לחזון בתחום לימודים, קריירה, תחביבים, מצב כלכלי ומשפחתי.
על מה החזון נשען?
הבסיס של תמונת החזון מדברת בלשון הווה ולא עתיד, החזון נמצא בהלימה לערכים שאתם מאמינים בהם והם חשובים ומשמעותיים בעבורכם. החזון נשען ונתמך על חזקות ומיומנויות שיש לכם או שתרכשו בעתיד.
מה ההבדל בין אנשים עם חזון ובלי חזון?
אנשים שאינם מעיזים לחלום ונרתעים מבניית חזון זה נובע ממספר םפחדים שמנהלים אותם.
פחד מכישלון – מה יקרה אם זה לא יצליח?
פחד מהצלחה– מה יקרה אם זה יצליח?
פחד משינוי – מה יקרה איתי?
מה אנחנו מרוויחים כשיש לנו חזון?
החזון בפני עצמו אינו מהות ההצלחה אבל הוא בהחלט אחד המפתחות החשובים להצלחה.
מדוע חשוב לעבור את התהליך האישי בבניית חזון?
כשאתם עוברים את התהליך בבניית החזון, אתם בוחנים את מערכת הערכים שלכם, אתם מגדירים במדויק מהן החזקות שיש לכן ואיך הן תורמות או יכולות לתרום למימוש החזון. אתם מגדירים לכם לוחו זמנים מדויק לצד מטרות ויעדים שמהם נגזרת תכנית פעולה. אתם מחדדים לעצמכם את הלמה אתם עושים את מה שאתם עושים.
החזון מזכיר לכם באילו משקפיים אתם בוחרים להסתכל על העולם.
בהצלחה ענקית עם חיבוק גדול. לכל מי שמעז לחלום ולנסות להגשים.
במידה ונושא זה מעניין אתכם תוכלו בלחיצה על הקישור המצורף לקבל מדריך מלא ומפורט לבניית וגיבוש החזון שלכם.
https://shalomrotem.ravpage.co.il/vision