בין אם אתה בן 25 או גם אם אתה בן 50. הקריירה היא בוודאי נושא שמעורר בך עניין ואולי אף מטריד אותך.
בחלומך בוודאי אתה יודע היכן אתה רוצה להיות בשיא הקריירה שלך. כל תפקיד בדרך אמור להיות עוד חלק בפאזל של חייך שמקרב אותך אל הגשמת החלום.
תהליך בחירת המקום בו אתה רוצה להיות נשען על יכולותיך, המיומנויות שלך, החוזקות שאתה מביא איתך, הרקע הלימודי שלך, הניסיון שצברת.
בכל שלב אתה נמצא בתחרות על תפקיד בו אתה מעוניין ולדעתך הוא עוד מדרגה שמקדמת אותך אל עבר המטרה.
בשיחות הכנה והיערכות לראיונות מציגים רבים את החוזקות שהיו רוצים שיהיו להם ולא בהכרח את החוזקות שיש להם. לעתים מועמדים נוטים לבלבל בתעדוף החוזקות ומציינים, תחומי חוזקות כמו יחסי אנוש, תקשורת, מוסר עבודה, נאמנות לארגון כחוזקות מרכזיות. אגב, לא רק מציינים זאת כחוזקה אלא מאמינים שזה הדבר החשוב באמת.
כשאתה מתמודד על תפקיד חשוב שתערוך טבלה ותגדיר לעצמך מהן החוזקות שהן הכרח לתפקיד MUST HAVE ומהן החוזקות שמהוות יתרון אם יש לך אותן NICE TO HAVE. אל תרשה לעצמך להתבלבל ביניהן.
אם מדובר בתפקיד ניהולי החוזקות שלך אמורות להתמקד ביכולות ניהוליות –
מנהיגות, רתימה והובלת עובדים, ביכולת מקצועית, חשיבה אנליטית או מערכתית, עקומת למידה, תהליכי קבלת החלטות ועוד חשוב גם שיהיה לך יכולות פוליטיקה ארגונית, מוסר עבודה, נאמנות לארגון, תקשורת בינאישית ובסיס ערכי מוצק.
אם מדובר בתפקיד מכירות החוזקות שלך אמורות להתבסס על מיומנות יצירת אמון, מערכת יחסים מוצקת לאורך זמן, יכולת העברת מסרים, יכולת להבין מה מטריד את הלקוח ואיזה מענה הוא צריך, מיומנות הקשבה למסרים שמעביר לך הלקוח והבנה מהי מערכת היחסים הפנים ארגונית שאיתה הוא מתמודד.
אם מדובר בתפקיד אנליסט/ כלכלן/ מידען החוזקות שלך אמורות להתבסס על יכולות אנליטיות, של איסוף מידע, תיעדוף המידע, ניתוח, הסקת מסקנות וגיבוש המלצות, הבנת השוק ויכולת בניית תרחישים, הבנת התחרות וניתוח הטרנדים בשוק.
בכל תפקיד, בסיס של ערכים, יושרה, נאמנות לארגון ומוסר עבודה, יחסי אנוש טובים ואינטלנציה רגשית רק יוסיפו ויתנו לך יתרון בהתמודדות על התפקיד הבא.
מראיינים אינם אוהבים סיסמאות, הזמן העומד לרשותך להרשים הוא קצר, השתדל להביא דוגמאות לכל חוזקה שציינת. איך היא באה לידי ביטוי ? ואיזה תועלת היא תביא לארגון אם יגייס אותך? ולכן כשאתה מציין חוזקה תן דוגמה ואל תחכה שהמראיין ישאל אותך ויבקש דוגמה.
בין אם הניסיון שלך הוא קצר או ניסיון של שנים רבות, אל תפחד מהכשלונות שצברת, בין אם בצבא, בלימודים, בעבודה. החשוב הוא לא איך וכמה נכשלת אלא מה למדת מהכישלון, מה היתה הדרך בה התמודדת עם הכישלון והאם הכישלון בשבילך היה ועודנו ביצה טובענית או הדרך בה התמודדת לימדה אותך ואת העולם על החוזקות שיש בך.
החשיבה שלך צריכה להיות מה החוזקה שלי, איזו תועלת היא תביא לארגון שיקלוט אותי ויגייס אותי אל בין שורותיו.